Autor |
RE: Muzyka na przerwach |
Robert Kolebuk
Administrator

Miejscowość: Wrocław
Data rejestracji: 01.10.07 |
|
W ostatni piątek zainaugurowałem puszczanie muzy na długiej przerwie, bo nasze gimnazjum bez muzyki jest jakby inną szkołą. 
Muzyka być musi.
W tym roku trzymamy się kilku zasad:
- Audycje są tematyczne poświęcone w danym dniu jednemu wykonawcy.
- Kolumny odwrócone są w kierunku sceny. Kto chce słuchać, idzie na scenę albo w jej okolice. Osoby niezainteresowane - nie muszę dygotać ze złości, że nie słyszą własnych myśli.
- Raczej starajmy się nie puszczać muzyki mega-ekstremalnej - mając na uwadze, że szkoła to miejsce pracy wielu osób i taka mordercza muza może przeszkadzać im w pracy.
- Na początku puszczam ja, bo nie ma chętnych, Ale wolę, żebyście to WY byli DJ-ami w naszym gimnazjum. Kto chce się w to bawić - zapraszam do mnie!!!
- Jeśli ktoś chce usłyszeć swojego ulubionego wykonawcę, pisze posta w tym wątku, a wtedy ekipa (lub ekipy) puszczające muzę zobowiązują się do spełnienia tego życzenia.
W piątek był dzień The Cure, a w poniedziałek słuchamy East West Rockers. a potem...? Zobaczymy
Pozdrawiam
Robert Kolebuk |
|
Autor |
margus
Administrator

Miejscowość: Żmigród
Data rejestracji: 29.03.09 |
|
- Guns'n'Roses
- 3 doors down
- Dżem! |
|
Autor |
bylemtu
Użytkownik
Data rejestracji: 15.09.07 |
|
a może na stronie co tydzień umieszczać ankietę z wykonawcami i może ten który będzie miał najwięcej głosów w poniedziałek i tak dalej... |
|
Autor |
Lewy11
Użytkownik

Data rejestracji: 19.09.07 |
|
Nie podoba mi sie to ze kolumny są odwrócone w strone sceny bo jak siedze na holu to slychac jakas muzyke ale mega niewyraznie takze lepiej bylo by odwrocic te kolumny w strone holu!!  |
|
Autor |
Robert Kolebuk
Administrator

|
bart94f napisał/a:
a może na stronie co tydzień umieszczać ankietę z wykonawcami i może ten który będzie miał najwięcej głosów w poniedziałek i tak dalej...
Pomysł dobry. Rozumiem, że chodzi ci o ankietę tutaj na forum? Ale dawać do wyboru jakiegoś wykonawcę (lub kilku), czy każdy wpisuje, co mu się chce?
Lewy11 napisał/a:
Nie podoba mi sie to ze kolumny są odwrócone w strone sceny bo jak siedze na holu to slychac jakas muzyke ale mega niewyraznie takze lepiej bylo by odwrocic te kolumny w strone holu!! 
No niestety. Takie rozwiązanie to pewien kompromis - tych którym głośna muzyka przeszkadza i tych którzy chcą na full. Odwracając kolumny tworzymy wokół sceny strefę słuchania muzy. A pozostałe rejony szkoły są w miarę ciche i można tam w spokoju posiedzieć i pogadać. Ale nie jest źle z tą słyszalnością, bo do automatu z kawą słychać całkiem nieźle... Sprawdzałem! 
Pozdro...
Robert Kolebuk
|
|
Autor |
aga
Użytkownik
Data rejestracji: 05.04.09 |
|
może trochę polskich zespołów takich jak Hey, Akurat, Dżem przede wszystkim;) |
|
Autor |
margus
Administrator

|
Dżem! Dżem! Dżem!
) |
|
Autor |
sztuku
Użytkownik

Data rejestracji: 01.10.09 |
|
A może zamiast grupować na zespoły to grupujmy na rodzaje muzyki ?
Np: - pon. POP, -wto. ROCK, - śro. H-H i rap, - czw. coś, - ptk. na zakończenie tygodnia coś pozytywnego- reggae.
Strasznie mi brakuje na przerwach Boba Marleya i nie tylko jego kultowych kawałków ale i tych mniej znanych. Ostatnio leciało East west rockers co mnie bardzo ucieszyło, ale dla mnie za mało ;D Troszke klasyki! Może jeden dzień poświęcimy sobie na Marley's brothers? |
|
Autor |
bylemtu
Użytkownik
Data rejestracji: 15.09.07 |
|
Robert Kolebuk napisał/a:
bart94f napisał/a:
a może na stronie co tydzień umieszczać ankietę z wykonawcami i może ten który będzie miał najwięcej głosów w poniedziałek i tak dalej...
Pomysł dobry. Rozumiem, że chodzi ci o ankietę tutaj na forum? Ale dawać do wyboru jakiegoś wykonawcę (lub kilku), czy każdy wpisuje, co mu się chce?
Robert Kolebuk
[/color]
Tak dokładnie, niech każdy wpisuje kogo chce i będzie git.   |
|
Autor |
margus
Administrator

|
bezustannie toczymy rozmowy na temat doboru utworów na długą przerwę.
i co? ni widu ni słychu jakichkolwiek nut od strony sceny.
o zgrozo 
czekam na muzykę 
Dżem, Bon Jovi, MCR, Green Day |
|
Autor |
Lewy11
Użytkownik

|
muzyka na przerwach.... muzyka na przerwach... a muzyki brak!  |
|
Autor |
Robert Kolebuk
Administrator

|
Już tłumaczę jak to wygląda z mojej strony.
Niestety ilość moich obowiązków (także w czasie przerw) coraz bardziej uniemożliwia mi zajęcie się koordynowaniem tego "procederu". Dlatego ponownie apeluję: jak ktoś chce puszczać muzykę zgodnie z podanymi kilka postów wyżej zasadami, to serdecznie zapraszam. Ja jestem jak najbardziej ZA, ale sam nie dam rady. Potrzeba ludzi, którzy zajmą się tym od początku do końca (rozkładania sprzętu, pilnowanie, sprzątanie).
Kto chętny, niech się zgłosi. Inaczej... muzyki nie będzie. Chyba, że sporadycznie.
Pozdrawiam
Robert Kolebuk |
|
Autor |
sztuku
Użytkownik

|
To ja sié zgøaszam  |
|
Autor |
Robert Kolebuk
Administrator

|
sztuku napisał/a:
To ja sié zgøaszam 
Ok. To przyjdź do mnie na którejś przerwie (ale dopiero po Dniu Nauczyciela) i uzgodnimy szczegóły. Dobrze, gdybyś miał jakieś wsparcie, bo na jednego to trochę dużo biegania.
Pozdrawiam
Robert Kolebuk |
|
Autor |
sztuku
Użytkownik

|
Haha... no raczej, że nie sam  |
|
Autor |
Robert Kolebuk
Administrator

|
Ok. To jesteśmy dogadani.
Już się cieszę, bo to chyba oznacza, że będzie sporo reggae? Mnie to pasuje, a nieaktywna reszta populacji niech pamięta: Nieobecni nie mają racji".
Pozdrawiam
Robert Kolebuk |
|
Autor |
sztuku
Użytkownik

|
Jeśli by to ode mnie zależało to będzie samo reggae Głównie jakiś roots.  |
|
Autor |
Michal
Użytkownik

Data rejestracji: 11.04.09 |
|
Jakie tam reggae Dla odmulenia jakiś rock czy cóś
|
|
Autor |
Lewy11
Użytkownik

|
ja proponuje Reggae jakis hip hopik, rapik nie musi byc polski oczywiscie!
i od czasu do czasu Technoooooooo!  |
|
Autor |
sztuku
Użytkownik

|
Jak by nie patrzeć to reggae musi być Jutro się zgłaszam Ale sam chyba nie dam rady nie? |
|